Prachtige Ritmische Gymnastiekshow in Hoorn

Op zaterdag 25 april kwam op uitnodiging van EDO de topdelegatie van Be Quick, afdeling Ritmische Gymnastiek,  naar Terschelling om een clinic te geven.

Dit in het kader van de Schylger Sportmaand, maar ook om iets leuks te doen voor de 6  RG-leden van EDO en de trainster Marjan. Vorig jaar september is EDO gestart met het geven van Ritmische gymnastieklessen,  gecombineerd met ACRO-gym.

Omdat Marjan nog niet zoveel ervaring heeft in deze tak van de gymnastieksport, leek het haar leerzaam en leuk , voor zichzelf en de leden , om een RG-groep uit te nodigen. Be Quick uit Franeker heeft een 20-tal selectie RG-leden, waarvan er 5 naar hier kwamen. Deze 5 hebben vorig weekend allemaal op de halve finale NK zo goed gepresteerd, dat ze allemaal door zijn naar de finale NK.

Dat was dan ook goed te zien in de demonstraties die ze lieten zien met hoepel, lint, knotsen, bal maar ook zonder attribuut.

De clinic startte met een fraaie warming-up, lekker op muziek, die de Terschellinger meisjes meteen goed konden meedoen, gevolgd door  lenigheidsoefeningen, want bij RG is lenigheid een van de belangrijkste basisvaardigheden.

De meiden van Be Quick vonden het niveau van de meisjes  heel erg goed, en met dat compliment gingen we de workshops in.

Bij elke pilon was een discipline waarbij 1 op 1 geoefend werd. Het lint is favoriet bij de meisjes, maar met de hoepel , de bal  en het touw werden toch ook heel snel nieuwe vaardigheden aangeleerd.

Na 1,5 uur hard werken lieten de Franeker meisjes een aantal schitterende oefeningen op muziek zien. De ouders en kinderen keken hun ogen uit naar het gemak en souplesse van de bewegingen van hun lichamen bij de oefeningen met hoepel, bal of lint.

Kortom geweldig. Daarna werd afgesloten met een aantal recreatieve spelvormen waar ook andere kinderen, die gekomen waren, mee konden doen. Op deze manier konden deze kinderen proeven aan RG en we hopen dat EDO volgend seizoen  meer kinderen mag begroeten door deze leerzame clinic.