Spectaculaire clinic en demonstratie door Freerun team!

Zaterdagmiddag gaven leden van het freerun team Unity een clinic voor de Freerunleden van EDO. De jongens legden uit dat freeunnen echt helemaal vrij is.

Je bepaald zelf hoe leuk, mooi of snel je over hindernissen heen gaat of van obstakel naar obstakel springt. Ook waren er coole moves hoe je van een hoogte naar beneden springt of duikt of…..ja, zeg het maar, het is dus helemaal vrij!

Natuurlijk leerden de “grote” jongens de jongen freerunnertjes nieuwe sprongen en trucjes. Ook de beide trainsters hebben weer genoeg stof opgedaan om er weer een jaar tegenaan te kunnen.

Freerunnen leer je eerst in de zaal, veilig, met veel matten. Als je dan bepaalde bewegingen echt goed onder de knie hebt, kun je ze buiten toepassen op muurtjes, lantaarnpalen,  trapjes en trapleuningen.

Na een uur keihard te hebben geoefend, gaf team Unity, onder leiding van Michel Kasper, een verbazingwekkende demonstratie. Vele toekijkende ouders, en natuurlijk ook alle kinderen keken hun ogen uit. Tot slot sprongen een aantal freerunners met een side-flip over 5 personen, dit zonder springplank of trampoline!

Na de demonstratie konden alle andere kinderen, maar ook ouders meedoen aan de instuif. Na twee uren was ieder vermoeid, maar EDO en een ieder ander, kijkt terug op een zeer geslaagde activiteit. Volgend jaar weer dus!