Turn-warming-up met Caitlin van de Graaf groot succes

zondag, 24 november, 2013 - 12:00
Caitlin van de Graaf

10-jarige turntalent op bezoek bij EDO.

Als of het bezoek van Sinterklaas nog niet genoeg was, kwam ook op zaterdag 23 november Caitlin van de Graaf naar Terschelling. Caitlin is 10 jaar en turnt bij O&O Zwijndrecht, dezelfde club waar Nederlands beste meerkamper Bart Deurloo, die onlangs het WK in Brussel turnde, ook turnt.

Caitlin begon als 6-jarig meisje bij de plaatselijke gymnastiekvereniging in Strijen, maar was al snel op een dusdanig niveau, dat er geen uitdaging meer was bij deze vereniging. Er werd geadviseerd om eens te proberen bij O&O Zwijndrecht een uurtje meer te turnen. 1 uur werd 2 uur en al snel 4 uur en momenteel traint Caitlin maar liefst 18 uur per week, met veel plezier. Ze turnt 1e divisie, dat is het hoogste niveau bij de jeugd. Eredivisie turnen doe je pas als je wat jaartjes ouder bent…..

Caitlin heeft familie op Terschelling.

Zodoende kwam het ervan om Caitlin te vragen iets leuks te doen voor EDO.

Caitlin heeft een fantastische warming-up gegeven waarbij de kinderen vol overgave meededen. Zelden heeft trainster Marjan Haantjes zoveel spagaten gezien. Iedereen deed zijn stinkende best om ook aan de ouders te laten zien dat ze (bijna) net zo goed waren als Caitlin. Dat lukte aardig bij de warming-up, maar toen Caitlin haar balkoefening demonstreerde, waren er toch behoorlijk veel verbazende kreten en blikken te horen en te zien. Fantastisch. Flikflak op de balk, spagaatsprongen, echt heel erg goed voor zo’n jong meisje.